Blogi

Koodimies Jokke, joka korjaa enemmän bugeja kuin luo uusia

Joakim Granbohm

Tässä blogisarjassa sysartilaiset vastaavat huolellisesti hatusta vedettyihin kysymyksiin omasta elämästään, työskentelystä Sysartilla sekä elämän tarkoituksesta (42). Työntekijöitä ei vahingoitettu prosessin aikana. Ainakaan fyysisesti.*

Tänään vastausvuorossa Software Manifestation Agent Joakim.

Kuka olet ja mitä teet?

Olen Joakim ja Sysartilla kirjoittelen koodia tittelillä Software Manifestation Agent. Hyvänä päivänä korjaan enemmän bugeja kuin luon niitä.

Vapaa-aika kuluu vähän kausiluontoisesti. Viime aikoina olen yrittänyt aktivoitua harrasteprojektien parissa koodailemalla, jotain kivaa myös vapaa-ajalla. Talvella ja syksyllä aikaa menee kohtalaisen paljon leffojen ja sarjojen parissa, kun taas keväällä ja kesällä koitan olla mahdollisimman paljon ulkona ja ihmisten parissa :)

Miten olet päätynyt töihin Sysartille?

Tunsin ennestään erään jo jopa hieman tunnetuksi nousseen Sysartin mystisen sanoittajan, joka vinkkasi työpaikasta minulle.

Kaduttaako?

Lukeeko Petri* näitä tekstejä? Ai lukee? Ei silti kaduta :) (*toimitusjohtaja!)

Mikä on tähän mennessä ollut mielenkiintoisin työtehtävä, jossa olet ollut mukana?

Itse asiassa tämänhetkinen työn alla oleva projekti. Projekti aloitettiin hiljattain ja siinä on saanut olla alusta asti mukana vaikuttamassa mm. teknisiin valintoihin.

Miksi se oli mielenkiintoisin?

Päästiin aloittamaan projekti puhtaalta pöydältä. Tämmöinen ns. “green field” -projekti on mukava, koska pääsee tekemään itse asiat alusta asti ilman aikaisemman koodin tuomia rajoituksia ja luomaan haluamansa pohjan tulevaisuudelle käyttämällä uusia teknologioita.

Miten kuvailisit prototyyppisen sysartilaisen?

Ihminen joka on oma itsensä. Toistaiseksi hyvä tai välillä vähän huonompikin huumorintaju on osoittautunut aika yleiseksi ominaisuudeksi sysartilaisissa, se tosin ei kuitenkaan (ilmeisesti) ole vaatimus.

Sysartin nettisivuilla kerrotaan, että Sysart on ”oikeasti välittävä työyhteisö”. Onko näin?

On. Asioihin pääsee vaikuttamaan niin, että lähestulkoon ainoa rajoittava tekijä on oma kiinnostus.

Miten se näkyy?

Asioita päätetään tai suunnitellaan useimmiten yhdessä (siltä osin kun siihen vain pystytään). Kaikki pääsevät itse vaikuttamaan siihen minkälainen Sysart on ja mitä siellä tekee.

Voiko Sysartista selvitä hengissä, jos ei omista huonoa huumorintajua?

Jos harrastuksista löytyy itsepuolustuslajeja niin ei pitäis olla ongelmaa.

Kannattaako Sysartille hakea töihin?

Eli Petri siis lukee nämä? Kannattaa.

Miksi?

Se on oikeasti mukava ja rento työpaikka, missä pääset halutessasi tekemään siistejä juttuja. :)

Mikä/mitkä on olleet hyödyllisimpiä oppimiasi asioita tai toteuttamiasi juttuja niinä 20% työajasta, jonka Sysartilla saa käyttää itsensä kehittämiseen/omien projektien tekemiseen?

Hyödyllisimmät ja samalla kivoimmat asiat on uusien juttujen kokeileminen ja testailu. Esimerkiksi muutamia uusia tuttavuuksia JavaScript frameworkeista on tullut testailtua. Olen pyrkinyt siihen suuntaan, että käyttäisin aikaa vähän isompien kokonaisuuksien rakentamiseen ja omien harrasteprojektien rakenteluun niin, että valitut työkalut ovat sellaiset, jotka kehittää omaa osaamista eteenpäin :)

*eksistentiaalista kriisiä ei lasketa!

Töihin Sysartille?  Tsekkaa avoimet työpaikat tai lähetä avoin hakemus

 

 

 

Aiheet: Rekrytointi

Joakim Granbohm
Joakim Granbohm

Olen Software Manifestation Agent Sysartilla ja kirjoittelen koodia tittelillä Software Manifestation Agent. Hyvänä päivänä korjaan enemmän bugeja kuin luon niitä.